Este o intrebare dintre cele mai frecvent auzite. Fie ca vorbim de amenajarile interioare pentru spatiile publice, sau pentru locuintele private, ele sunt importante pentru ca un ambient sa primeasca personalitate, iar atmosfera dezvoltata sa fie in beneficiul celui pe care il gazduieste.
Premisa de la care ar trebui sa pornim este ca designer-ul este un artist al spatiului.
Designerul are imaginatie, abilitatea de a se juca cu spatiul, dar si cunostiintele necesare pentru a da intregului spatiu functionalitate si estetica. El gaseste cele mai bune solutii intr-un timp scurt (solutii pe care beneficiarul este posibil sa nu le poata vizualiza). Datorita imaginatiei si simturilor dezvoltate pe partea artistica designerul va transforma intreaga locuinta intr-una cu o personalitate puternica – unde te vei regasi.
Mai jos ti-am prezentat avantajele pe care le obti in urma contactarii unui specialist in amenajari interioare.

• Timpul economisit.

Timpul este una din cele mai valoroase resurse de care dispunem,mai ales in aceste vremuri. In acest caz vei pierde semnificativ mult timp pentru un proiect de amenajare a spatiului interior. Ce presupune intregul proiect? In prima faza va trebui sa aloci un timp pentru a intelege conceptul de design, regulile de baza, si sa iti definesti stilul.
Este posibil sa te regasesti in doua stiluri diferite, insa sa nu ai nici cea mai mica idee cum sa le combini armonios.
Urmeaza apoi timpul pe care trebuie sa il dedici proiectului in sine. Este vorba de un plan si o schita puse pe hartie pentru a avea cat de cat o idee de cum vor arata lucrurile si daca merg impreuna.
Trecand peste acest pas urmeaza vanatoarea de piese de mobilier si decoratiuni, care poate dura destul de mult timp (daca nu ai cativa furnizori care iti pot indeplini cerintele).
Timpul necesar apromximat depinde, in functie de disponibilitatea ta.

• Banii economisiti.

Dacă îţi propui să îţi amenajezi singur casa, biroul sau sediul firmei, te vei trezi cu o serie de opţiuni derutante. Ce mobila sa alegi? Cum creezi senzatia unui spatiu mare, in cazul in care amenajezi un loc limitat din punctual asta de vedere?
Poti ajunge in situatia in care ai ales o piesa de mobilier si mai tarziu sa realizezi ca nu se potriveste in contextul imaginat de tine si trebuie schimbate alte elemente, ceea ce iti va afecta bugetul inital. Va trebuie sa te intorci la faza de documentare, iar proiectul tau se va prelungi probabil pana la infinit.

• Rezultat final de calitate superioara.

Asa cum am afirmat initial designerul de interior este un artist care simte spatiul, isi imagineaza in cateva fractiuni de secunda cam cum ar putea sa arate designul de interior. Din doar cateva cerinte ale tale plus nenumaratele ajustari pe care le aduce el, rezulta ceva foarte promitator.
In momentul in care proiectul se pune in plan, designerul tine cont de mai multe lucruri: spatiul pe care il are la dispozitie, lumina, recompartimentarea spatiului(in anumite cazuri). Va pune in valoare spatiul, va imagina rapid solutii, va pune culoare si va da stralucire amenajarii din casa ta.

• Unicitatea amenajarii.

Unul din aspectele ce ar trebui sa te incante foarte mult este originalitatea spatiului. De ce? Pentru ca tu aduci unicitate spatiului. Prin ce? Personalitatea ta, hobby-urile tale, vibe-ul tau se reflecta in amenajarea spatiului, pentru ca inainte de a se apuca de o amenajare, designerul se va documenta foarte bine, pentru a te cunoaste, ce anume iti place, ce preferi sa faci in timpul liber, ce anume iti incanta sufletul, cate tabieturi ai si in ce fel preferi sa iei cina: in fata televizorului de unul singur, sau la masa cu familia, impartasind diverse experiente.

• Gasirea celor mai bune solutii.

Datorita experientei de care dispune un designer de interior, precum si a cunostintelor solide pe care le are in domeniu, acesta va fi cel mai in masura sa gaseasca cele mai potrivite solutii. In cazul in care te decizi sa faci amenajarea singur, este posibil sa te afli in fata unor decizii si sa nu stii care dintre solutii este cea potrivita.
De exemplu, sa ne imaginam ca ai vazut un fotoliu intr-o imagine, insa nu il gasesti pe niciunde, urmatoarea solutie la care te gandesti este sa il faci la comanda, insa exista riscul destul de mare ca firma la care apelezi sa nu poate sa reproduca intocmai solicitarea ta si atunci intervine dezamagirea. In cazul in care designerul se ocupa de proiectul tau, el va sti exact unde sa caute o astfel de canapea sau o firma care sa reproduca intocmai cerinta ta, pentru ca asta este meseria lui – sa cunoasca cati mai multi furnizori, sa stie unde sa gaseasca tot felul de obiecte de mobilier, pentru ca el se loveste constant de astfel de situatii.
Sau sa-ti propuna o solutie de amenajare care sa reorganizeze total spatiul(de multe ori aceasta fiind mai buna decat prima solutie).
In concluzie, ar trebui sa apelezi la un designer de interior pentru a economisi timp, bani, dar si pentru a avea rezultatele spectaculoase, dorite. Asa ca ia in serios posibilitatea de a apela la un specialist.
Si totusi daca ai citit asta inseamna ca esti interest de amenajari interioare. Poate nu ar strica sa faci cunostinta cu niste oameni veseli si talentati: Envy Design.